Insinöörit ja muumit nukkuvat talviunta

Tämä talvi on ollut hyvin poikkeuksellinen muutenkin kuin tilastollisesti. Normaalisti talvisin tulee haaveiltua tulevasta keväästä ja kesästä ja suunniteltua kaikenlaista pihan suhteen. Tulee hiihdeltyä ja puuhailtua pihalla. Nyt moni tuttu on ollut innoissaan lumen määrästä ja viettänyt suksien päällä enemmän aikaa kuin monena viime vuonna yhteensä. Minä pääsin hiihtämään vain pari kertaa.

Koska en hiihdä tekoladuilla vaan lähden takapihalta pelloille niin olen ollut täysin lumen armoilla. Lumen määrässä ei ole mitään vikaa, vaan sen koostumuksessa. Kun talvi alkoi ja maassa oli 20cm lunta niin kaivoin sukset esille, ei voinut hiihtää kun ne ottivat heti multaan ja maahan kiinni. Lunta tuli lisää 20cm ja edelleen sama homma. Ja taas lisää, mutta aina vaan sama pulveri väistyi suksien alta ja paljas maa tuli esiin. Lopulta lunta oli niin paljon, että maa pysyi lumen peitteessä myös suksien alta. Tällöin ongelmana olikin sitten syvyys. Kun sukset uppoavat hankeen niin syvälle, että lunta on puoleen reiteen asti niin ei voida enää puhua edes hiihtämisestä.

Lumikenkiäkin tuli kokeiltua, mutta pulverimaisuuden takia nekin upposivat tolkuttoman syvälle hankeen. Toki niillä pääsi sujuvammin kuin suksilla, mutta ei sekään enää mikään nautinto ollut.

Ehkä nämä normaalien talviaktiviteettien hankaluudet johtivat sitten siihen, että myös normaalit haaveet tulevasta keväästä ja suunnitelmat jäivät sitten tyystin väliin. Ja niin jäi myös blogin kirjoittelukin talveksi. Sisäpuutarhassakaan ei talven aikana tapahtunut mitään kovin ihmeellistä. Tämän talven ongelmaksi koituivat orkideat joita kuoli useampia ilmeisesti häiriintyneenä seinälle ilmestyneestä ilmalämpöpumpusta.

Viime yönä oli taas mittari nakuttanut pakkasta 23 astetta, joten kevätkin antaa vielä odottaa itseään. Jatkan siis muumimaista talvihorrostani ja jään odottamaan inspiraatiota tulevaa kautta varten.

2 kommenttia artikkeliin Insinöörit ja muumit nukkuvat talviunta

  • Minullakin on tuliterät sukset, mutta montaa kertaa en ole hiihtänyt. Täytyy siis myös autolla hankkiutua ladun ääreen. Asutaan peltoaukean laidalla ja tuuli peittää vähätkin lasten tekemät ladut. Lapset pysyvät nyt hankikannolla, mutta minä en :(

    Hieno talvi, kun sitä on katsellut pääasiassa sisätiloista käsin :)

  • Insinööri

    Nyt on täälläkin ollut muutaman päivän sellaiset hankikannot, että suksilla niitä olisi päässyt menemään pitkällekin. Yhtenä päivänä kokeilinkin ja hyvin pääsi, nyt tosin aamuvuorot vähän sotkee kun iltapäivällä hanki ei enää kanna.

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>