Idätysprojekti saa jatkoa

Aikaisempi sitruunoiden idätys meni niin hienosti, että päätin jatkaa samalla tiellä. En ole varma oliko edellisellä kerralla mukana nektariini, mutta ainakin luumun ja päärynän siemeniä oli mukana huonolla menestyksellä. Nyt teinkin asiat hiukan toisin ja toivon ainakin parempaa tulosta.

Nuo kovakuoriset siemenet kuten juuri luumut, persikat, nektariinit ym tuppaavat vain homehtumaan vaikka kärsivällisesti odottaisi puolikin vuotta siemenviljelmänsä kanssa. Esiin oli siis otettava luonnon ruoansulatusta mukaileva insinöörin menetelmä eli työkalupakki. Mahahappojen sijaan pehmensin taikka siis rikoin kovien siementen suojakuoret käyttäen vasaraa ja pihtejä. Kuvasarja kertookin koko prosessin varsinaista kylvöä lukuunottamatta.

Siementen idätykseen tarvittavat työvälineet

Luumunsiemenen avaaminen vasaralla

Avauksen tuloksena varsinainen siemen esillä

Siemen erotettuna suojakuoristaan

Vasara osoittautui nektariinin siemenen kanssa parhaaksi työvälineeksi, kun taas luumun siemeniin se oli liian raju. Luumut aukesivatkin parhaiten kärkipihdeillä. Idätykseen tällä kertaa lähtivät 1 nektariinin siemen, 17 luumun siementä, 24 sitruunan siementä ja noin tusinan verran päärynän siemeniä.

Huhtikuun alkupuolella kylvetty mangon siemen teki melkein heti sentin mittaisen juuren, mutta jätti homman siihen. Olen pitänyt siemenen kosteana ja tuuletellut purkkia homehtumisen estämiseksi. En oikein osaa sanoa onko tuo juuren tynkä entisellään vai onko se pilaantumassa. Mangon tilanne näyttääkin oikeastaan täysin pysähtyneeltä.

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>