Huonekasvien juurrutus jatkuu

Päätin nyt sitten jatkaa tuota juurrutuskokeilua posliinikukalla ja jollain minulle nimettömällä kasvilla. Nyt nuo kaikki neljä juurrutuksessa olevaa kasvia ovat täällä hyvin menestyneitä. Tuo takan ilmaa kuivattava ominaisuus ja keskellä taloa olevan lämmitetyn muurin hehku ei sovi kaikille kasveille. Jotkut kuolevat tyystin oikeastaan samantien kun ne kotiin kantaa. Toiset menestyvät ja kasvavat iloisesti, näitä minä nyt parhaimpani mukaan yritän vaalia ja juurruttamalla myös lisätä.

Posliinikukka juurrutuksessa

Nyt reilun vuoden asumisen jälkeen alkaa jo selkiytymään minkälaiset kasvit täällä pärjää ja mitkä eivät. Palmutyyppiset kasvit ja traakit menestyvät hyvin sillä poikkeuksella, että jukkapalmut kuolevat käsiin. Kaksi on jo vuoden aikana kuollut ja kolmas kituuttaa henkihieverissä. Rönsyliljat kasvavat kovaa vauhtia, niinkuin ilmeisesti ihan joka paikassa? Myös orkideat ovat tykänneet täällä olosta, yksikin kukkii jo kolmattaa kertaa peräjälkeen..

Juurrutuksessa oleva mysteerikasvi

Jos tunnet tuon ylläolevan kasvin niin nimiehdotuksia otetaan vastaan.

6 kommenttia artikkeliin Huonekasvien juurrutus jatkuu

 • Seija

  Voisikohan kysymyksessä olla nuoresta peikonlehdestä? Omani nuoret lehdet näyttävät erehdyttävästi samannäköisiltä. Vanhetessaan lehdet ’sormittuvat’ kun niihin tulee pitkulaisia reikiä. Hauska kasvi. SIllä on mahtavat ilmajuuret myös.

  Posliinikukka vanha tuttu, imelääkin imelämmän kukinnon tuoksu palautuu välittömästi hajumuistista mieleen.

  Oletko kokeillut kasvattaa jukkapalmun puumaisesta varresta uutta kasvustoa laittamalla varrren vaikka pitkänäkin palana multaan ja hiukan kastellen? Olen nähnyt niistä kasvaneen hauskan näköisiä lehtiruusukkeita pitkässä ruukussa. Lehdet olivat oikein voimakkaat ja tuoreet, vaikka emokasvina kitui kuten omaasikin kuvailit.

  No, onkos tullut kesä, nyt talven keskelle? – Siltä näyttä!

 • Insinööri

  Tuo emokasvi on kyllä jo lähemmäs kymmenen vuotta vanha ja nuo juurrutuksessa olevassa pätkässä olevat lehdet edustaa sitä ’lopullista’ lehden muotoa. Peikonlehteä on kyllä aikaisemminkin ehdotettu 😉

  Ei oo tullu tuota jukkapalmua tuolla tapaa kokeiltua, ehkä pitäis joskus yrittää. Nyt on taas noita muita siemeniä istutukseen menossa, joten pitää varmaan istuttaa jukka uudestaan ja katsoa jos siitä virkistyis.

 • seija

  Moro

  Kävimme juuri Viherlandiassa ja silmäilin kasveja ’sillä silmällä’ josko osuisi katseen ulottuville vastaavaa. Köynnösvehka oli lähelle muistikuvaani, paksulehtinen ja samannäköiset lehdet pienillä yksilöillä.

  Millä muuten kastelet nuo kaikki orkideasi? Lammessa vettä riittää…, mutta minä tyydyn laskettelemaan vaan hanasta vettä.

 • Insinööri

  Laitetaan nimi mieleen ja katsellaan jos tulee kukkakaupassa vastaan.

  Kraanavedellä kastelen. Tuo tosin tulee omasta porakaivosta, joten on täysin käsittelemätöntä. Tosin kaupungissakin kastelin aina ihan hanavedellä, eikä tuntunut orkideoita haittaavan mitenkään.

 • Moiks, alempi kasvisi on Soikkoköynnösvehka. :) Tämä tieto tulee viheralan ammattilaiselta

 • Insinööri

  Kiitos Hanna-R!

  Tähänastiset tutkimukset olivat selvittäneet sen verran, että kyseessä on jokin köynnösvehka. Nyt tiedetään tarkempi lajikuvaus.

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>