Hopeapaju juurrutuksessa

Toistaiseksi tämä kevät on vielä mennyt pihan siirtotaimia istutellessa ja vanhoja pensaita ym jakaessa. Nyt kun siirrettävät alkavat vähenemään niin otin hopeapajusta oksasaksilla lähes parimetrisiä oksia juurrutukseen. Tökkäsin oksat lammen rantahiekkaan 20-30 cm syvyyteen. Paikka pysyy jatkuvasti kosteana ja hiekasta taimet on lopulta helppo kaivaa myös pois.

Varsinaista paikkaa pajuille ei vielä ole, mutta kyllä niille sellainen vielä keksitään 😉

Hopeapajun oksia juurrutuksessa

Hopeapajun oksia juurrutuksessa

Oksat ovat olleet nyt juurtumassa reilun viikon. Lehdet alkavat jo aukeamaan, joten eivät nuo ainakaan heti kuolleet pois.

7 kommenttia artikkeliin Hopeapaju juurrutuksessa

 • Kun paikka ei ole vielä varma, niin tässä yksi varoitus. Hopeapajujen juuret ulottuvat tosi pitkälle, joten ihan lähelle mitään rakennusta niitä ei kannata laittaa. Meillä oli mökillä aikoinaan hopeapajuja ja kaikki jouduttiin kaatamaan, kun juuret alkoivat tunkea mökin perustuksiin. Muuten hopeapaju on kaunis ja kasvaa komeaksi puuksi, mutta omalle tontille en sitä enää halua.

 • Insinööri

  Kiitos varoituksesta. Olin kyllä tietoinen, että pajun juuret tukkivat salaojat hyvin nopeasti, mutta perustusten suhteen en ollut ennen kuullut mitään. Todennäköinen sijoituspaikka tulee näillä näkymin olemaan lammen ranta, joten juuret eivät pääse tekemään pahojaan.

 • Tuskin hopeapajut omakotitaloa kaatavat, mutta pienempien rakennusten kanssa voi tulla ongelmia. Hyvä, että sulla on suunnitelmissa istuttaa puut kauemmas talosta.

 • Eija

  Mitä sun hopeapajuille kuuluu? Juurtuivatko?

 • Insinööri

  Moi Eija! Hopeapajut kasvattivat juurrutuspaikassa lehdet, jotka sitten kuivuivat täysin. Luulin jo, että pajut kuolivat, mutta sitten tuli uudet lehdet ja uskon ainakin että ovat myös juurtuneet hyvin. Varsinaiselle paikalleen pajut siirrän näillä näkymin ensi keväänä.

 • samuliina

  Joko olet istuttanut hopeapajut? Miten kävi, onnistuiko juurrutus?

  Itse olen etsiskellyt hopeapajunpiiskoja juurrutusta varten, mutta en ole vielä onnistunut.

  Onko tietoa löytyykö hopeapajusta kahta versiota: tavallinen ja riippa?

 • Insinööri

  En ole vielä siirtänyt hopeapajuja. Juuri tänäänkin niitä katselin ja oikein hyvävointisilta näyttää. Jokainen rantahiekkaan tökkäämäni oksa tekee lehtiä jo kovaa vauhtia. En ainakaan muista kuulleeni tai nähneeni riippamallista hopeapajua, enkä googlellakaan löytänyt. Toivottavasti sellainen kuitenkin löytyy!

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>