Gladioluksia, liljoja ja freesioita

Olin taas tänä vuonna vähän hidas näiden sipulikasvien kanssa, mutta kait parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Gladioluksia istutimme etupihalle sisäänajotien varrelle pieneen rinteeseen 40 kpl. Tuolla määrällä rinteen istutusväli oli n 30 cm, selvästi enemmän kuin pussin kyljessä. Katsotaan nyt miten nuo kasvavat ja jos näyttää harvalta niin istutetaan syksyllä toiset 40.

40 Gladiolusta istutusta odottamassa

40 Gladiolusta istutusta odottamassa

Tuon gladiolusrinteen etuosaan on tarkoitus tehdä vielä erillinen kukkapenkki, johon olen suunnitellut erilaisia perennoja.

Gladiolusrinne sisäänajotien vierellä

Gladiolusrinne sisäänajotien vierellä

Takapihalle tulee näillä näkymin useita pienempiä kukkapenkkejä, joiden sijoituspaikka on vielä melkosen avoin. Teimme nyt pienen kukkapenkin rajaamaan nurmialue ja entinen pensaan alunen toisistaan.

Freesioita ja liljoja istutusta odottamassa

Freesioita ja liljoja istutusta odottamassa

Penkkiin istutettiin Pink Tiger liljoja 4 kpl (vaikka pussissa piti olla 5) ja freesioita 30 kpl. Tuota kukkapenkkiä on tarkoitus jatkaa, jolloin lopullinen pituus penkillä on ehkä 8 – 10 m ja muotona L-kirjain.

Uusi kukkapenkki sipulit aseteltuna

Uusi kukkapenkki sipulit aseteltuna

Nyt pitäisi varmaan alkaa keräilemään taas noita luonnonkiviä talteen, koska näillä näkymin etupihalle tulee molemmin puolin ajotietä n 6 – 8 metriset kukkapenkit ja takapihalle useampi pyöreä kukkapenkki ja joitain metrejä suoraa penkkiä. Ja jos kivet loppuu kesken niin sitten otetaan taas lapio esille ja etsitään niitä 😉

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>