Ennen ja jälkeen -päivä pihatöissä

Meinasi mennä tämä päivä kokonaan puhelimessa ja tietokoneen ääressä töitä tehdessä niin olihan sitä jotain pientä alettava puuhastelemaan myös ulkona. Tällä kertaa ennen-jälkeen projektit terassin ja pionipenkin osalta.

Tuo meidän ’pääterassi’ on jo pidemmän aikaa tarvinut jonkinlaista lisäsuojaa kaiteisiinsa. Koirat joskus meinaavat hyppiä kaiteiden välistä ja pienten lasten vanhemmat pelkäävät jälkikasvunsa putoavan. Monenlaista ideaa on ollut matkan varrella, ratkaisin asian nyt tekemällä samaan tyyliin sopivat rimoitukset kuin vuorimäntyjen suojaksi.

Onhan tuossa selkeä putoamisen vaara

Onhan tuossa selkeä putoamisen vaara

Enää ei kukaan putoa!

Enää ei kukaan putoa!

Näissä kahdessa terassikuvassa näkyykin hyvin mikä on kenties seuraava tämän asian tiimoilla oleva projekti. Terassin runko seisoo pilariharkkojen päällä mitkä harmaudellaan eivät ole mikään ilo silmälle, eivätkä sovi tyyliltään terassiimme muutenkaan. Välillä meinasin päällystää ne liuskekivillä, välillä puulla. Lopullinen ratkaisu ei todennäköisesti ole kumpikaan näistä.

Etupihan pionipenkkimme on nyt tämän vuoden ollut hyvinkin hunningolla, osin siksi että kyseinen alue on tämän vuoden ollut pitkälti puutavaravarastona. Pionit ovat kaivanneet aikaisemminkin jo tukea ja suojaa koirilta. Samaa kestopuuta oli vielä jäljellä, joten terassirimojen jälkeen pikasuojaus pioneille.

Kuva-arvoitus: Missä pioni?

Kuva-arvoitus: Missä pioni?

Löytyi ne pionitkin kaiken muun alta

Löytyi ne pionitkin kaiken muun alta

Tähän olisi ehkä voinut lisätä vielä välirimojakin, mutta on tämä selkeästi tyhjää parempi. Rikkoja oli päässyt jotenkin kertymään, ei meinannut kottikärry riittää… Näitä taisi nyt olla viisi tässä penkissä kasvamassa, muutama on vielä siirtoa odottamassa toisaalla.

Tämän vuoden viimeinen pioni

Tämän vuoden viimeinen pioni

Kaikkien kasvien kukinta tuntuu menevän tänä vuonna jotenkin ennätysnopeasti ohi. Onhan toki ollut kuivaa, mutta muutenkin. Esimerkiksi pionit tekivät nyt viimevuotiseen kukintaan verrattuna kooltaan ehkä vain puolikkaat kukat. Ylläolevassa viimeinen, kaikki muut ovat jo lakastuneet.

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>