Akvaarioprojekti orkideoille

Sain tuossa joululomilla idean, että mitä jos hankkisi akvaarion kotiin. En kuitenkaan ajatellut laittaa sinne kaloja vaan muutaman orkidean. Akvaariossa olisi helppo pitää korkeampi kosteusprosentti jonka pitäisi olla suotuisa ainakin komeiden imujuurakoiden kasvulle.

Tuleva orkidea-akvaario

Reilu viikon ehti ilmoitukseni olla työpaikan intranetissä ja sitten tärppäsi, ihan passelin kokoinen ja suht siisti akvaario poiskantohintaan! Hiukan entrausta ja siistimistä niin sitten alkaa orkivaarion (orkidea + akvaario ?) sisustaminen. Vielä en tiedä minkälainen käytännön toteutus tulee olemaan. Kymmenen senttiä vettä pohjalle ja orkideat jotenkin roikkumaan tuntuisi vähän liiankin kohelolta ratkaisulta. Ehkä hieman kiviä ja muuta ehostetta ja jostain sammioista tehtyjä ”lampia” ja niiden lomaan sitten itse asukit.

Saa nähdä mitä orkivaariosta tulee ja jos oikein asiasta innostuu niin samasta varastosta löytyisi kuulemma toinenkin akvaario…

2 kommenttia artikkeliin Akvaarioprojekti orkideoille

  • Seija

    Tutustuin uuteen lehteen (minulle uusi) nimeltä Toivekoti & puutarha. Lehti sisälsi artikkelin 10 helposta orkideasta ja niiden hoidosta. Orkideoja sivuttiin myös Madeiran satumaiset puutarhat -artikkelissa ja sieltä löysin hauskan kuvan orkideojen rivistöstä, jossa rivit nousevat portaittain ylöspäin mennessä. Kuvassa ihasteltiin terrakottaruukkujen sammaloitumista kosteassa ja varjoisassa ympäristössä. Lehden mukaan paras ruukku näille kuitenkin olisi läpinäkyvä muoviruukku. Mene ja tiedä, omani ovat nyt uusissa lasiruukuissa.

    Olosuhteiden pakosta jouduin vaihtamaan omiin orkideoihin kasvualustan ja ruukun tammikuun alussa. Suihkutuksen jälkeen olivat virkeitä ja voimissaan olevan näköisiä ja näyttää toinen ainakin pukkaavan uutta lehteäkin. Ikkunalaudan alla pohottaa patteri kohtuullisesti kaukolämpöä.

  • Heips!

    Olisi haastetta tarjolla tuolla blogissani.

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>