Aitaprojekti etenee – tervaus jo yli puolenvälin

Hitaasti, mutta varmasti. Nyt voin kuitenkin jo hyvällä omallatunnolla sanoa, että aidan rakennus etenee hyvää vauhtia. Osittain syynä lienee se, että aidan tervaaminen tuottaa niin näkyvän jäljen että tietää oikeasti saaneensa jotain aikaiseksikin.

Aitarunko tervattuna

Aitarunko tervattuna

Edellisen päivityksen jälkeen runko on valmistunut ja nuo pystytolpat lyhennetty ja päästään muotoiltu ja lisäksi rungon tervauskin on jo yli puolivälin. Pystytolppien lyhennys ja pään viisteytys olikin taas sellainen työvaihe, että oli ihan hyvä ettei ketään muita ollut paikalla sitä katsomassa… Kun tuonne aidan päälle kiipeää ja yrittää itseään jotenkin tukea aitatolppaa vasten ja samalla moottorisahalla muotoilee tolppaa niin tuli kummasti mieleen hakeutuminen sirkusuralle moottorisaha-akrobaatiksi. Kaikeasta huolimatta työvaihe onnistui oikein hyvin ilman suurempia tai pienempiäkään loukkaantumisia.

Aita näyttää tässä vaiheessa jo ainakin omaan silmään hyvältä. Sinälläänhän tuo olisi varmasti toiminut noinkin, ehkä tosin yksi poikkipuu lisää ja pystytolpat vähän vielä lyhyemmiksi. Aidan varsinainen tarkoitushan on toimia pääasiassa näkösuojana, joten sen vuoksi laitan siihen heinäseipäät. Päätavoite oli saada runko valmiiksi ja tervattua ennen talventuloa, mutta nyt jo sormet syyhyää sen verran että ehkä pitää lisätä tavoitteeseen pari tolppaväliä myös seipäitä.

4 kommenttia artikkeliin Aitaprojekti etenee – tervaus jo yli puolenvälin

 • tia

  Hieno aita valmistumassa, onneksi et satuttanut sirkustempuillasi.

 • Insinööri

  Kiitos! On se hyvä, saan ehkä aidan joskus valmiiksikin 😉

 • Vieläkö terva levittyy? Vai onko tervassa ollenkaan pakkasrajaa?

  Heinäseipäistä tulee komea aita. Hyvä idea!

 • Insinööri

  Kiitos! :) Koska tervalla ei tule mitään näkyviä rajoja eri ’maalauskerroilla’ kuten maalilla niin uskalsin aloittaa sen lämpötiloista huolimatta. Oman kokemuksen mukaan pari plusastetta on vielä oikein hyvä tervauskeli. Jos on kylmempää niin puut ovat huurteessa eikä tervaus oikein onnistu silloin. Samoten jos on märkää niin noita poikkipuita ei voi tervata, sahapintaiset pystytolpat voi tervata myös kosteammalla kelillä.

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>